FOA: Thorning er dobbeltmoralsk

I morgen kl. 12 mødes KL, Dansk Arbejdsgiverforening, A-kasserne og en række fagforbund med beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) for at drøfte dagpenge.

Situationen er den, at 1. januar 2013 slipper dagpengene op for ca. 25.000 danskere. En konsekvens af en aftale, den tidligere regering indgik med DF og De Radikale, hvor dagpengeperioden blev skåret fra fire til to år.

Mens den nye regering i dag har valgt at holde fast i aftalen, så er det, det modsatte af, hvad statsministeren for to år siden mente. Dengang sagde Thorning her på TV 2, at aftalen bl.a. var udansk og dolkede lønmodtagerne i ryggen.

"Det er simpelthen så urimeligt, jeg kan ikke finde ord for det," sagde Helle Thorning desuden tilbage i 2010. Til stor fryd for FOA-formand Dennis Kristensen:

"Jeg synes, det var fantastisk klare, stærke og indignerede udtalelser, hun kom med. Hvor ville jeg dog ønske hun ville sige det samme i dag."

"Enige med Thorning anno 2010"
Tirsdag sagde statsministeren imidlertid:

"Vi har en gang forlænget dagpengeperioden med et halvt år, og det er rigtig svært at finde penge til at gøre det en gang til."

"Når jeg hører, hvad regeringen siger nu, kan jeg ikke alene sige dobbeltmoral. Jeg må også spørge, "hvor pokker er det, at den her regering vil vise, at den er et alternativ til den tidligere regering."

Hos støttepartiet Enhedslisten er der også hovedrysten over statsministerens kursskifte.

"Det er jo påfaldende, at man på det tidspunkt kan have så klare holdninger, som jeg synes, er helt rimelige og som jeg er meget, meget enig i. Og så i dag - at man slet ikke kan udtale sig ligeså klart. Det ville jeg ønske vi kunne få fra statsministeren. Der er ingen tvivl om, at Enhedslisten er enig med Thorning anno dengang," siger Pernille Skipper fra Enhedslisen i dag til TV 2.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt har i dag takket nej til at lade sig interview til TV2 | NYHEDERNE. Heller ikke beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) har ønsket at medvirke.

Mødet mellem Mette Frederiksen og fagforeningerne finder sted i morgen klokken 12 og dækkes af kollegerne på TV 2 NEWS.