Muslimsk debattør: Pia K. har skabt grøfter

16x9

Pia Kjærsgaard har gjort meget lidt godt for sammenhængen i det danske samfund.

Sådan lyder det fra Zubair Butt Hussain, samfundsdebattør og tidligere talsmand for Muslimernes Fællesråd, ovenpå Pia Kjærsgaards farvel til formands for Dansk Folkeparti.

"Hun har haft en politisk tæft, som mange kunne ønske. Det er der ikke nogen tvivl om," siger han.

"Men jeg synes ikke, hun har brugt den til at bære samfundet frem. I stedet har hendes politiske budskaber været mere grøftegravende og ikke på nogen måde styrket sammenhængskraften i samfundet," siger Zubair Butt Hussain.

Han anerkender dog, at Pia Kjærsgaard også har skabt resultater.

"Men selvom hun har skabt en betændt stemning på nogle områder for minoriteter, så har hun også kunnet påpege problemer for udsatte grupper som for eksempel ældre," siger han.

Han mener, at hun har tilvejebragt en "retorisk forråelse" i den offentlige debat og dygtigt har formået at bagatellisere meget grove udtalelser, som da DF'eren Jesper Langballe kom med beskyldninger mod muslimske onkler og fædre.

Zubair Butt Hussain mener også, at Pia Kjærsgaard har været med til at rykke de øvrige partier langt til højre i debatten om minoriteter.

"Hun har rykket det spektrum for, hvad man kan sige i den politiske debat. Hun har formået at dreje ret mange partier i forhold til, hvad de har været villige til at sige," siger han.

Han har samtidig ondt af Pia Kjærsgaard, hvis hun reelt har en frygt for islam og nogle danske muslimer.

"Hvis hendes frygt for islam og visse danske muslimer vitterligt er, som den er, så synes jeg, det er synd for hende. Der er ikke noget værre end at leve i frygt som menneske. Hvis hendes frygt er politisk populistisk, så har jeg ikke meget respekt for den," siger han.

Zubair Butt Hussain håber, at den kommende formand Kristian Thulesen Dahl vil være med til at ændre debatten.

"Han vil nok ikke ændre særlig meget, for han er skolet af hende. Men jeg håber da måske, at Kristian Thulesen Dahls måde at udtale sig på vil være mindre harsk, selvom indholdet er det samme. Men jeg er måske naiv," siger den tidligere muslimske talsmand.