Else fik ligblomst til at blomstre i stuen

16x9

Ligblomster er faktisk slet ikke så sjældne, som man skulle tro. Else Nielsen fik f.eks. én til at blomstre i sin egen stue

I sidste uge lykkedes det for gartner Rasmus N. Kloster at få blomsten Amorphophallus titanium, også kendt som ligblomst, til at blomstre. Og det er noget af en sensation - der springer nemlig kun én til to ligblomster ud om året i botaniske haver verden over.

Blomstens blomstren skabte stor virak, og de besøgende væltede til Botanisk Have i København for at se vidunderet, som kun blomstrer ganske kort.

Fik ligblomst til at blomstre i stuen
Efterfølgende har TV 2 Nyhederne modtaget en række billeder af en ligblomst, som Else Grønnegaard Nielsen fik til at blomstre i sin egen stue tilbage i 1989.

"Den blomstrende Amorphophallus titanium på billederne stammer fra Dronning Alexandrines drivhus, og jeg har stadig flere planter i min udestue," skriver Else Grønnegaard Nielsen til TV 2.

Og faktisk er Else Nielsen ikke den eneste, der har haft held til at få ligplanter til at blomstre hjemme i privaten.

"Jeg har fået rigtigt mange henvendelser fra folk, som selv har haft en ligplante derhjemme. Men selv om der ganske rigtigt er tale om en ligplante, så er det en mindre én af slagsen, som er nemmere at få til at blomstre. Man kan kende den mindre art ved, at den sætter sideknold," siger Rasmus N. Kofoed til TV 2 News.

Han har passet ligplanten i Botanisk Have i ni år, og det er første gang den blomstrer. Plantens blomstringsperiode har dog holdt i længere tid end forventet:

"Den har snydt mig lidt, så selve blomsterne holdt i to en halv dag, som var længere end forventet. Blomsten har nu foldet sig sammen, men blomsterstanden er stadig tilbage, men den forsvinder også inden for cirka 14 dage," siger Rasmus N. Kofoed.