Thailandsk parlament omringet

De højreorienterede thailandske gule skjorter er igen ude med riven og forsøger at genere landets centrumven­stre regering. Gulskjorterne har således omringet det thailandske parlament i hovedstaden, Bangkok, og blokerede politikernes arbejde.

Gulskjorterne protesterer mod et forslag, som skal bane vej for, at den tidligere premierminister Thaksin Shi­nawatra kan vende hjem igen. Milli­ardæren Thaksin er dømt for korruption og lever i eksil. Ifølge forslaget vil han kunne vende hjem uden at afsone fængselsdommen for korruption.

Har støtte fra rødskjorterne
De gule skjorter, der har nære kontakter til kongehuset, militæret og i Thailands middelklasse, er rasende over forslaget, og protesten tvang parlamentets formand til at udsætte debatten om forslaget.

"Vi bliver nødt til at udsætte arbejdet på ubestemt tid," siger Somsak Kiatsuranont.

Thailands premierminister er i dag Thaksins lillesøster, Yingluck Sinawatra. Hendes parti har stadig stærke forbindelser til Thaksin, der siges at have stor indflydelse på partiets politik.

Partiet har støtte fra de såkaldte rødskjorter, mens gulskjorterne støtter oppositionspartiet Folkealliancen, der er imod, at Thaksin vender hjem.