V-borgmester: Ja, min melding skader

16x9

Vejles borgmester, Arne Sigtenbjerg­gaard (V) er en blandt flere i Ven­stres bagland, der er blevet skydeski­ve for en barsk kritik fra folketings­medlem Martin Geertsen.

Og det er faktisk berettiget, mener Sigtenbjerggaard.

Han er i Berlingske er citeret for at advare partiformand Lars Løkke Rasmussen mod at være for stædig i forhandlingerne om skattereform.

"De beder os reelt om at give regeringen kort på hånden, som kan svække vores egen position. Og det i en grad, som risikerer at spænde ben for de skattelettelser, som Danmark har så hårdt brug for," tordner Martin Geertsen i et indlæg på sin blog.

"Det vil jeg give ham fuldstændig ret i. Man bliver sat ind i en kontekst, man ikke regner med, og han har helt ret, rent taktisk," lyder det fra Sigtenbjerggaard.

Også kritik af DI og Dansk Erhverv
Martin Geertsen har kaldt indlægget på sin blog for "Borgerlige bangebukse", og ud over Sigtenbjergaard og en række andre Venstre-borgmestre retter han også skytset mod erhvervsorganisationerne DI og Dansk Erhverv.

Venstre er gået ind i forhandlingerne med et krav om skattelettelser for 13 milliarder kroner og hård kritik af regeringens udspil, mens Dansk Industri har rost regeringen for gode takter i udspillet.

"Det er mildest talt ikke særlig hjælpsomt over for de partier - herunder Venstre - som kæmper for lavere skat," lyder det fra Martin Geertsen.

"Lad det være sagt lige ud: Venstre har ikke behov for venner, som reelt danser efter vores modstanderes pibe og beder os om at give køb på vores - vel fortsat fælles - politiske ønske om lavere skat," fortsætter han.

Og Sigtenbjerggaard giver ham altså helt ret. Dog med et forbehold:

"Jeg vil gerne fortælle Martin Geertsen, at jeg ikke er nogen bangebuks," siger han.