Glemte død i 29 dage: Vi er kede af det

16x9

86_årig lå død i sin seng 29 dage efter han var fundet af hjemmehjælper

Næstved Kommune vil nu undersøge, hvordan en 86-årig mand kunne ligge død i sit hjem i 29 dage - efter at være fundet død af en hjemmehjælper.

"Vi er meget kede af det, der er sket. Derfor følger vi nu op på sagen, så vi forhåbentlig undgår lignende fejl. Intet menneske eller system er ufejlbarligt, heller ikke i Næstved Kommune," siger formand for Omsorgsudvalget i Næstved Kommune, John Lauritzen (S), til tv2.dk.

"De involverede medarbejdere vil blive bedt om en redegørelse og så må den interne undersøgelse afgøre, hvad der skal ske videre i sagen," siger John Lauritzen. Han vil ikke forholde sig til, om der skal ske fyringer i sagen.

Fra 23. april og knap en måned frem lå 86-årige Egon Hansen død i sin ældrebolig i Sandved. Egon Hansens niece blev kort efter dødsfaldet kontaktet af den kommunale hjemmepleje, der havde fundet den 86-årige mand død. Men så skete der ikke mere - før 29 dage efter.

"Bristen i denne sag er kommunikation. Hjemmeplejen, der finder Egon Hansen død afleverer en skriftlig rapport på sin overordnedes skrivebord, og så strander den der. Jeg skal ikke gætte på, hvad der er gået galt. Det må undersøgelsen nu afdække," siger John Lauritzen.