13-årig dreng stak sin mor ned

En 49-årig mand er tiltalt for at have presset sin teenagesøn til at stikke sin mor ned med en kniv. Sagen mod ham begyndte i dag i Vestre Landsret.

Moderen blev stukket i maven i oktober sidste år i sin lejlighed i Hjørring.

Kort tid efter meldte hendes dengang 13-årige søn til politiet. Han havde kniven med, pakket ind i køkkenrulle og stadig med lidt blod på. Men ifølge anklagemyndigheden er den nu 14-årige teenager ikke den eneste gerningsmand. Den mener, at drengens far er hjernen bag. Faderen nægter sig skyldig.

Forsmået mand
I dag i Vestre Landsret i Aalborg forsøgte anklageren at tegne et billede af en forsmået ægtemand, der ville have sin bortløbne hustru tilbage for enhver pris.

"Jeg vil forsøge at bevise, at det var tiltalte, der fik sin dengang 13-årige søn til at opsøge sin mor for at slå hende ihjel," sagde anklageren i retten. Før overfaldet ledte manden efter sin kone på krisecentre i København, men fik opsporet hende i Hjørring, fordi han fik teleselskabet til at sende hendes telefonregning til sig. Manden er tidligere dømt for voldstrusler mod hustruen og hendes sagsbehandler.

"Jeg dræber dig og skærer dit hoved over, stod der blandt andet i de sms'er, han fik sin ældste søn til at sende."

Nødalarm
Kvinden holdt sig skjult for manden i omkring et halvt år inden overfaldet. På grund af truslerne havde hun fået en nødalarm af politiet.

Ægteparret kom sammen til Danmark fra Irak i starten af 90'erne, fordi han var forfulgt i Irak, havde været i fængsel og udsat for tortur. Manden forklarede i retten, at han elskede sin kone, og at han bare gerne ville have hende tilbage.

Under kriminel lavalder
I morgen skal kvinden og den søn, der førte kniven, afhøres i retten. Sønnen kan ikke selv tiltales, fordi han er under den kriminelle lavalder.

Retten afsiger formentlig dom på torsdag.