Nikolaj undervises hjemme efter overfald

Endnu en dreng står i dag frem og fortæller, at han er blevet tævet på Herstedlund Skole

14-årige Emil Michelsen er to gange blevet groft overfaldet af ældre elever på sin skole. I går fortalte vi, at skolen ikke har planer om at bortvise de elever, som overfaldt Emil Michelsen og derfor lever han i frygt og overvejer at skifte skole.

I dag kan vi fortælle, at Emil ikke er den eneste, der har oplevet voldelige overfald på Herstedlund Skole i Albertslund.

Rene Kjeldsens søn, Nikolaj, blev overfaldet på samme skole sidste år - også af en ældre elev. Konsekvensen blev, at Nikolaj i dag får hjemmeundervisning. Sådan har det været siden han i oktober blev sparket ned på skolen.

"Han tager mig i min skoletaske, holder mig tilbage og sparker mig tre gange. Så drejer han rundt med mig og kaster mig ind i en væg," fortæller Nikolaj Kjeldsen til TV 2 | NYHEDERNE.

Voldsmand går stadig på skolen
Den elev, som overfaldt Nikolaj Kjeldsen går stadig på skolen. Han blev bedt om at undskylde. Siden overfaldet har Nikolaj haft angst.

"Det har gjort, at jeg meget sjældent går uden for en dør alene. Jeg skal have min mor og far med - eller mine venner," fortæller Nikolaj Kjeldsen.

Nikolajs far, Rene Kjeldsen, siger:

"Jeg kan forstå, at man skal forsones, hvis man har drillet hinanden og mobbet. Men når det er decideret vold, så har jeg det ikke godt med at vedkommende, der har udøvet volden, forbliver på det sted."

Skolen har forsøgt at mægle
Familien meldte ikke voldsepisoden til politiet. Det har de fortrudt, efter de i aftes i TV 2 NYHEDERNE hørte om Nikolajs tidligere klassekammerat, Emil Michelsen.

"Nikolaj viser selvskadende opførsel. Jeg synes det er uacceptabelt at det er Nikolaj som skal trækkes ud af skolen," siger Nikolajs far.

Herstedlund Skole mener ikke det var nødvendigt at smide de involverede drenge ud. I stedet har skolen forsøgt at mægle mellem dem. Skolen henviser i dag til Albertslund Kommune.

"Vi må jo reflektere over, om vi kunne have gjort noget anderledes i den her situation for at være i dialog eller for at forklare, hvorfor vi har valgt den vej vi er gået i løsningen i de konkrete sager," siger Jette Runcel, direktør i Ungeforvaltningen i Albertslund Kommune til TV 2.

Familien leder nu efter en ny skole til Nikolaj. Indtil da fortsætter undervisningen hjemme.