Dagplejere kræver ens rygeregler

Regeringens og Enhedslistens nye rygelov har især fokus på at forebygge passiv rygning blandt børn. Fremover bliver der totalforbud mod rygning på institutioner - både inde og udendørs.

Men politikkerne har valgt ikke at stramme reglerne for dagplejere, der passer børn i eget hjem. Reglerne er forskellige fra kommune til kommune, og det er dagplejerne utilfredse med.

TV 2's Kristian Ring-Hansen Holt var i morges på besøg hos formanden for organisationen Privat Dagpleje Danmark.

"Vi synes, at reglerne skal være enslydende i hele landet. Der skal være ens regler for alle dagplejere, så forældrene ved, hvad de har at forholde sig til, når de vælger dagpleje," siger Ditte Louise Skriver, formand i Privat Dagpleje Danmark.

Vil I gerne have strammere regler?

"Vi vil gerne have, at forældrene kan være sikre på, at der er røgfrit, når der bliver lovet, at der er røgfrit. Det er vigtigt for mange forældre, at der ikke bliver røget i hjemmet - heller ikke uden for arbejdstiden," siger Ditte Louise Skriver.

Hvorfor kan I ikke som forening sørge for at jeres medlemmer er 100 pct. røgfrie - både i og uden for arbejdstiden?

"Nu er det jo rigtig svært at lovgive i private hjem, og man er jo ikke en dårligere dagplejer, fordi man ryger. Man kan gøre sig nogle overvejelser, om man vil tillade, at der bliver røget i de hjem og i de rum, der bliver stillet til rådighed for børn, når de bliver passet," lyder det fra Ditte Louise Skriver.