Linas hund overfaldet og skambidt

16x9

Det er torsdag eftermiddag og Lina Nielsen tager sin hund Jugger ned til den lokale hundegård ved Guldbergs Plads på Nørrebro, hvor hun tit kommer. Hun har svært ved at komme ind af lågen, da den bliver spærret af tre knurrende muskelhunde. Et par ejere råber hundene væk, Lina går ind og slipper sin hund løs i den anden ende af gården.

Alt går fint og fredeligt indtil en mand med en sort blandingshund - bullmastiff og labrador - kommer ind og leger med den ved at kaste med en kæp. Lina Nielsens hund Jugger vil lege med.

Skambider hylende hund
"Ud af den blå luft sidder den sorte hund i nakken på Jugger og skambidder ham, så Jugger hyler i vilden sky", siger Lina Nielsen.

Ejeren af den sorte hund kaster sig over sin hund, men da Lina Nielsen vender sig om, har yderligere to hunde kastet sig over Jugger. Det er to af de tre hunde, som knurrede, da Lina Nielsen ankom til hundegården.

Bliver ramt i ansigtet
"Den ene hunds kæber sidder om det ene øre på min hund og den anden har fat i det andet øre. De river og flår i ham fra hver sin side. Min hund hyler og skriger, og idet jeg prøver at gribe ud for at hive min hund op i armene, svinger ejeren til den sorte hund med sin hundesele og ved et uheld får han knaldet mig en på siden af hovedet med karabinhagen", fortæller Lina Nielsen.

Først da ejeren af den sorte hund får lavet et dominansgreb på sin hund giver de to andre slip. Deres ejere har indtil da ladet sig nøje med at råbe 'giv slip' uden aktivt at gribe ind.

"Jeg har en rystende hund i mine arme, der bløder kraftigt fra det ene øre og er meget omtumlet", fortæller Lina Nielsen.

Hunden klarer sig dog uden varige mén.

Efter den chokerende hændelse politianmelder Lina Nielsen episoden og skriver en mail til Københavns Kommune, da hun og andre i området er trætte af, at en flok hundeejere gør et offentligt sted utryg ved ikke at have styr på deres hunde, ligesom flere kilder, som tv2.dk har været i kontakt med fortæller, at der foregår en åbenlys handel med hash.

'Det er ikke ok'
I mailen til kommunen, som tv2.dk er i besiddelse af, skriver hun 'det er ikke ok, at vores hunde, der kan løbe løs og lege fredeligt sammen, skal stimles sammen i et hjørne og have snor på, fordi disse beslaglæggende mænd, tror at hundegården er deres'.

Henriette Lunn Vonsbæk er parkforvalter på Nørrebro og Østerbro og i et svar fra hende lyder det:

'På baggrund af din historie håber jeg på, at politiet, i det mindste i en periode, vil opprioritere at uddele bøder til de hundeejere der klart overtræder lovgivningen på området ude på Guldbergs Plads', skriver parkforvalteren.

Hun nævner at problemet ikke kun er lokalt.

Er der steder du er utryg?
'Der er lignende eller andre episoder i forhold til "ikke-sociale" hunde i andre af vores hundeløbegårde i byen, og på baggrund af din og andre henvendelser har jeg talt med flere af mine kolleger om udformning af et sæt "adfærds-anbefalinger",' skriver hun.

Til tv2.dk siger Henriette Lunn Vonsbæk:

"Hvis man bliver bidt af en hund eller oplever at ens hund bliver bidt, så vil jeg råde til, at man anmelder det til politiet. Det er ikke en kommunal opgave, men vi vil godt gøre folk opmærksomme på, hvad der er god hundeadfærd i en hundegård og parker. Som forvalter har jeg det jo ikke godt, hvis folk er utrygge. Jeg foretrækker at folk er glade og trygge", siger hun til tv2.dk.

Dette projekt vil der blive arbejdet på de næste par måneder.

Lina Nielsen går ikke ind for hundeloven, og hun mener at løsningen på disse overfald er hundekørekort til ejerne. Hun fortæller i øvrigt, at hunden Jugger i dag har det godt.

Kender du til hundegårde eller parker, hvor du ikke synes, der er trygt at være, fordi der er hundeejere, som ikke har styr på deres hunde, som fortæl os om det på Nyhedernes Facebook-profil via linket i linkboksen.