83 anholdte efter uroligheder

Facit efter dagens demonstrationer i Aarhus er, at 83 personer er anholdt, og en politimand har fĂĽet en flĂŚnge i baghovedet, da han blev ramt af en sten eller en flaske.

"Nu er der ro pü. De cirka 150 personer, der deltog i den højreekstremistiske demonstration er kørt fra stedet," oplyser politikommissÌr Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi.

Büde i Mølleparken og ved den langt større moddemonstration ogsü i Aarhus midtby, som havde cirka 5000 deltage, gik alt fredeligt for sig langt hen ad vejen, fortÌller Mogens Brøndum.

"DesvÌrre var der nogle autonome grupperinger, som ønskede konfrontationen. De delte sig op i mindre grupper og forsøgte at komme ind i Mølleparken. Nogle af dem havde brÌkket brosten op, og ved 15.30-tiden begyndte balladen omkring Mølleparken," fortÌller Mogens Brøndum.

Det lykkedes politiet at holde de sortklÌdte autonome pü afstand af demonstranterne i Mølleparken. Til gengÌld angreb de i flere omgange politiet, og cirka klokken 16.30 blev en politimand ramt i baghovedet med kasteskyts. Der skulle dog ikke vÌre tale om alvorlige skader.

"Vi har haft en meget god dialog med arrangørerne af begge demonstrationer, sü vi havde hübet, at det hele kunne foregü fredeligt og slutte af med en fest med musik og taler pü Bispetorvet," siger Mogens Brøndum.

"Det er rigtig Ìrgerligt for arrangørerne af "Aarhus for mangfoldighed", for de har pü ingen müde ønsket, at der skulle komme ballademagere med i demonstrationen. Vi havde hübet, at det blev dialogbaseret, men vi havde et passende beredskab i baghünden, süfremt der skulle vÌre nogen, der ikke ville dialogen," siger Mogens Brøndum.

De mange anholdte bliver formentlig sigtet for overtrÌdelse af ordensbekendtgørelsen. Den person, der ramte politimanden, er foreløbig ikke udpeget.

Det er ifølge politiet ikke sket skader pü civile borgere eller bygninger i forbindelse med demonstrationerne.