Politi i ildkamp med mistænkt

Franske elitestyrker gennemfører i de tidlige morgentimer onsdag en ransagning af et hus i byen Toulouse, hvor en mand, der menes at have tilknytning til al-Qaeda, opholder sig. Det oplyser kilder i politiet. I følge Reuters har politiet anholdt en mistænkt i sagen.

En journalist fra det franske nyhedsbureau AFP fortæller, at han har hørt seks eller syv skud.

Tungt bevæbnede politistyrker i skudsikre veste og hjelme har afspærret et beboelsesområde i en forstad tæt på den jødiske skole, hvor mandagens skyderier fandt sted.

Kendt for at huse al-Qaeda-medlemmer
Den mistænkte menes at være en 24-årig mand, der tidligere har rejst i det lovløse grænseområde mellem Pakistan og Afghanistan, der er kendt for at huse flere al-Qaeda-medlemmer, oplyser myndighederne.

To politifolk er blevet lettere sĂĄret under aktionen.

Fransk politi har indledt en større menneskejagt på gerningsmanden, der dræbte tre skolebørn og en lærer ved en jødisk skole i Toulouse og også menes at stå bag drabene på tre soldater med nordafrikansk baggrund.

En kilde tæt på efterforskningen siger til AFP, at den 24-årige mistænkte har udvekslet ord med politifolkene og har sagt, at han er medlem af al-Qaeda.

"Han har været i politiets søgelys sammen med flere andre allerede efter de første to angreb," siger en embedsmand og tilføjer, at efterforskningen havde givet afgørende beviser.

Overbevist om at mistænkt er gerningsmand
Fransk politi er overbeviste om, at den mistænkte, er gerningsmanden bag drabene på tre skolebørn, en lærer og tre soldater med nordafrikansk baggrund, oplyser en kilde i politiet.

"Han er en af den slags mennesker, der er kommet tilbage fra en krigszone og som altid bekymrer efterretningstjenester," tilføjer kilden.

Den franske indenrigsminister Claude Gueant er ankommet til området, der fortsat er afspærret, mens politi forhandler med den mistænkte.

Han oplyser, at den mistænkte er islamist.

I følge CNN startede skyderierne kl. 3.05 natten til tirsdag og en af betjentene blev angiveligt skudt i benet.