Oslo satser massivt på el-taxier fra 2015

Taxier i Oslo skal have en ekstra el-motor, så de kan køre på el i byer og på benzin eller diesel på landet.

De tusindvis af taxier, der kører i Oslo, skal senest i 2015 køre på el. Det mener myndighederne i den norske hovedstad.

Det er tanken, at bilerne skal omdannes til hybridkøretøjer, som både kan køre på el og på forbrændingsmotor. Dermed kan den køre på el inde i byen og på benzinen eller diesel på landet.

- El-biler er ikke noget godt alternativ for taxibranchen, som skal kunne tilbagelæg længere strækninger. Derfor er hybridbiler en god løsning, siger Hans Edvardsen, der er miljøansvarlig i Oslos bystyre.

- Vi arbejder på, at samtlige taxier i både Oslo og Akershus konverteres til hybridløsninger inden 2015.

- Dette vil indebære, at taxierne skal have en elektrisk motor ud over en almindelig motor, tilføjer Edvardsen i et interview med Dagsavisen.

I mange år har dårlig luftkvalitet i Oslo og andre større norske byer været et voksende problem.

- Udviklingen i udslippene af CO2 er alarmerende i Oslo. Dette skyldes overgangen fra benzin- til dieselbiler, siger Edvardsen.

En nylig meningsmåling i Norge viste, at omkring halvdelen af landets indbyggere ikke ønsker en el-bil, da de frygter, at den ikke vil kunne dække deres transportbehov.

52 procent sagde, at det er uaktuelt for dem at købe en elbil i løbet af de næste to år, og i Oslo og Akershus var det 45 procent, som ikke anser elbilen som et alternativ i det hele taget, skrev avisen Nationen.

I dag er der op mod en snes steder med hurtige ladestationer til biler. En hurtiglader er en ladestation, som kan lade en elbil op på 20 minutter.

/ritzau/