Storm rev mursten og tage af huse

Træer væltede over veje i Nordjylland og flere stilladser styrtede sammen

Den kraftigste storm i syv år ramte i aftes og nat dele af Danmark. Stormen ramte den jyske vestkyst ved 21-tiden i aftes og har natten igennem givet vindstød af orkanstyrke

På havnen i Skagen forhøjede den kraf-tige blæst vandstanden og gav små oversvømmelser. I Skagen blæste et 300 kvadratmeter tag af Læsø fiskerifabrik og i Hanstholm rev stormen taget af et privathus.

I Aalborg rev stormen flere mursten af en bygning og flere stilladser faldt sammen. Flere træer er også væltet.

Således melder Falck og politi om adskillige træer, der er væltet ned over veje over hele Nordjylland.

Falck har haft travlt i Nordjylland
Falck er rykket ud til 157 opgaver på landsplan i løbet af natten, hvor 108 af dem foregik i Region Nordjylland, oplyser selskabet. Det har primært drejet sig om væltede træer, mens enkelte hustage har måtte give op over for blæsten.

"Vi har fået rigtig mange anmeldelser om væltede træer ud over kørebaner, og vi skal derfor advare trafikanterne om, at der ligger træer på kørebanerne, og at der er veje, der er spærret," siger vagtchef Poul Badsberg fra Nordjyllands Politi til TV 2.

Mange nordjyder havde taget forholdsregler inden stormen. I Nørlev i Vendsyssel efterlod den seneste storm et sommerhus med gulvbrædderne stikkende halvt ud i Vestehavet, og det fik flere indbyggere til at sikre deres huse mod naturens kræfter denne gang.

Men på trods af forberedelserne nåede den kraftigste storm siden 2005 alligevel at sætte sine spor.