DF-formænd i sag om nazisympatier

16x9

Lokalformænd ser intet problem i at optage nazister som medlemmer

Mindst syv lokalforeningsformænd i Dansk Folkeparti får deres formandskab set efter i sømmene fordi de anklages for at lade personer med tilknytning til Dansk Front og nazistpartiet DNSB kan blive medlemmer af partiet.

Det er Ekstra Bladet, der har ringet til formændene for 13 lokalforeninger i DF. Syv ud af 13 sagde god for at optage nye medlemmer med tilknytning til mindst en af de to organisationer.

DF tager officielt afstand fra organi­sationerne og har ekskluderet flere medlemmer med tilknytning til dem.

Den politik bliver bare ikke fulgt ude i lokalforeningerne.

"Jeg er personligt fuldstændig ligeglad. Men jeg har altså ikke hørt, at du har sagt det," sagde formanden for Kerteminde-kredsen Jens Christian Stahl for eksempel til sit nye nazistiske medlem, som han på stedet inviterede med til den lokale afdelings sommerfest.

"Det tror jeg er meget godt, at du ikke skriver nogen steder, når du melder dig ind. For det kan hovedbestyrelsen overhovedet ikke lide," instruerer lokalformand i Frederikshavn, Steen Jørgensen sit nye nazistiske medlem.

Kun en enkelt af de 13 formænd tager personligt afstand fra at optage medlemmer, der er nazister eller medlemmer af Dansk Front.

Partisekretær Poul Lindholm kalder det "helt uacceptabelt", at de lokale formænd ikke afviser nazister og medlemmer af Dansk Front, og vil ikke afvise, at sagen kommer til at koste hoveder.

"Det er fuldstændig uacceptabelt, at de har svaret, at man godt kan blive medlem, hvis man holder lav profil med sine sympatier, da de er blevet spurgt af journalisten fra Ekstra Bladet," siger han.

Ifølge Poul Lindholm har nogle af lokalformændene selv ringet ind til partisekretæren og fortalt, at "de har dummet sig", andre har ringet ind og bedt sekretæren holde øje med en ansøgning fra en Christian Jensen, som har været journalistens dæknavn.