Satanist overtager Indre Mission

16x9

En række af Indre Missions hjemmesider er blevet overtaget af hackeren R5EK, som har plastret siderne til med det satanistiske symbol 666.

Indre Mission er nu i gang med at lukke en stor del af deres cirka 50 hjemmesider ned.

"Vi ved ikke så meget andet, end at det er ret omfattende. Hvorfor vi lige er blevet ramt, ved jeg ikke," siger Indre Missions netmissionær Asbjørn Asmussen til TV2.dk.

Ikke en ægte satanist
At der skulle være tale om en satanistisk overtagelse, har Asbjørn Asmussen dog svært ved at tro.

"Vi tror ikke, at der er tale om at det er en ægte satanists værk. Vi tror mere på, at det er en, der har villet lave noget sjov."

R5EK har tidligere været på spil. Blandt andet har hackeren tidligere overtaget blandt andet prisfest.dk og maalovkirke.dk.

"Vi kan se, at den samme hacker tidligere har lagt flere sider fra vores webleverandør ned, så derfor tror vi ikke, at angrebet er rettet specifikt mod os," siger Asbjørn Asmussen til TV2.dk.

Lukker sider ned indtil videre
Angrebet blev opdaget ved 17-tiden i går. I første omgang fik Indre Mission rettet op på fejlen, men i løbet af natten er det sataniske budskab vendt tilbage.

"Vi lukker nu størstedelen af vores sider ned, indtil vi har fået styr på problemet. Hvornår vi kommer op at køre igen, ved jeg endnu ikke," slutter Asbjørn Asmussen.