Skatteadvokater undsiger Loft

16x9

Eksperter: Departementschefen måtte ikke blande sig i Helle Thornings mands skattesag

Skatteministeriets departementschef, Peter Loft, er på tynd is, når han forklarer, at han sidste år holdt fem møder med Skat København om Helle Thorning-Schmidt og hendes mands skattesag, fordi sagen har "principielle aspekter".

For sagen er på ingen måde principiel, siger to erfarne skatteadvokater til Politiken.

"Der er intet juridisk principielt i den sag," siger skatteretsekspert Søren Aagaard fra Advodan i Glostrup til Politiken.

Er ikke usædvanlig
Advokat Jørn Qviste fra Johan Schlüter Advokatfirma er enig.

"Kinnock-afgørelsen udmærker sig ikke på en særlig måde og er ikke usædvanlig. Der er ikke tale om en principiel afgørelse."

De to advokater har kendskab til afgørelsen i Thorning-Kinnock-sagen, fordi de fik forelagt afgørelsens ordlyd i begyndelsen af september i år af B.T.

Avisen var ved en ulovlig læk kommet i besiddelse af de ni fortrolige sider, som afgørelsen i sagen fylder. En uge før folketingsvalget i september offentliggjorde B.T. detaljer om den et år gamle afgørelse.

Kontroversielle møder
Departementschef Peter Loft har i august og september 2010 holdt fem møder med ledelsen af Skat København om det nuværende statsministerpars skattesag.

De fem møder er kontroversielle, fordi skatteministeren og hans departement efter loven ikke må blande sig i de lokale skattecentres afgørelse.

Peter Lofts begrundelse for at have holdt møderne lød, at "møderne har omhandlet de mere principielle aspekter af sagen samt pressehåndtering".

Professor i offentlig ret på CBS Claus Haagen Jensen har tidligere i Politiken kaldt Peter Lofts indblanding i Thorning-Kinnocks skattesag for "ret groft". Nu siger han til avisen:

"De to skatteadvokaters vurderinger viser blot, at Peter Loft skulle have holdt sig væk. Når sagen ikke er principiel, så forsvinder jo den sidste mulige undskyldning for hans handlemåde."