Frit valg til spillefugle fra nytår

Det danske marked for spil om penge er klar til at blive frigivet fra nyt√•r. Det st√•r klart, efter EU-Kommissionen har afvist en klage om, at liberaliseringen af markedet skulle v√¶re i strid med reglerne for statsst√łtte.

"Godkendelsen begrundes med, at liberaliseringens positive virkninger mere end opvejer eventuelle konkurrencefordrejninger," skriver Kommissionen i en pressemeddelelse.

Liberaliseringen af det danske spillemarked blev vedtaget sidste år og skulle være trådt i kraft ved indgangen til 2011.

Mistanke om statsst√łtte
Den blev dog forsinket, da der blev indgivet anmeldelse til EU-Kommissionen p√• grund af mistanke om ulovlig statsst√łtte. En anmeldelse, der i december fik kommissionen til at igangs√¶tte en unders√łgelse.

Mistanken bundede i, at internetkasinoerne kun pålægges en afgift på 20 procent af bruttospilleindtægten, mens de fysiske konkurrenter skal slippe op til 75 procent.

Der er tale om statsst√łtte, medgiver EU, men ikke af den ulovlige slags. De positive effekter ved liberaliseringen af markedet vurderes s√•ledes til at v√¶re st√łrre end de negativ effekter p√• konkurrencen,

Nyttel√łs liberalisering
"En afgift, der g√łr danske onlineudbyderes spil for dyre, ville g√łre liberaliseringen af markedet nyttesl√łs," konstaterer Kommissionen.

Den fremhæver ligeledes "lovens mål om at få ulovlige onlinespil underlagt lovgivning og samtidig beskytte unge og udsatte personer mod at udvikle spilafhængighed".

Loven, der skulle bane vejen for spilmarkedets liberalisering, var betinget af kommissionens godkendelse og dermed af unders√łgelsens udfald.

Lars Henry Nielsen, kontorchef i Skatteministeriet, vurderer i tirsdagens udgave af Politiken, at en positiv kendelse betyder, at det danske spilmarked kan slippes fri 1. januar 2012.