Nyheder

Radikale støtter skokast mod Pia K

Det er ok med computerspil, hvor man smider sko mod Kjærsgaard, mener nogle politikere

De Radikales folketingskandidat i Sjællands Storkreds, Linda Kristiansen, har fået klap på skuldrene af flere partifæller for sit computerspil 'Kast sko efter Pia', hvor det gælder om at ramme Pia Kjærsgaard fra Dansk Folkeparti.

"Jeg har fået flere positive tilkendegivelser og opbakning fra min formand og lokale medlemmer," siger Linda Kristiansen.

"De synes, at det er positivt," at der er kommet gang i en debat om den danske udlændingepolitik, tilføjer hun.

Skal ringe personligt
Dansk Folkeparti har kaldt spillet 'en opfordring til vold', men Linda Kristiansen vil kun fjerne spillet fra sin hjemmeside på én betingelse:

"Hvis Pia Kjærsgaard personligt ringer og siger til mig, at hun føler sig krænket af spillet, så vil jeg fjerne det. Ellers vil jeg ikke," siger Linda Kristiansen.

Falder ud over en skrænt
I spillet skal man snige sig ind på Pia Kjærsgaard ved at gemme sig bag hvide stakitter, et FN-skilt og en mur med det svenske flag.

Når man er tæt nok på partilederen, skal man få en indvandrer til at kyle en sko i nakken på Pia Kjærsgaard, der herefter falder ud over en skrænt.

For godt en måned siden lancerede den radikale folketingskandidat Manu Sareen et særligt moralkodeks - kaldet 'de 10 bud' - for politikere.

Et af punkterne lyder: 'Jeg går efter bolden, ikke personen', og moral-kodekset fik straks partileder Margrethe Vestagers offentlige velsignelse.

Støtter kodekset
Også Linda Kristiansen støtter de 10 radikale bud.

"Jeg synes ikke, at spillet er i strid med kodekset. Jeg går ikke efter personen, fordi Pia Kjærsgaard er symbol på udlændingepolitikken," siger hun.

Den radikale leder, Margrethe Vestager, vil ifølge sin presserådgiver ikke kommentere spillet.