Jordbæravler: Vi har styr på hygiejnen

16x9

Ekstra Bladet bringer i dag en række artikler om forholdene hos jordbæravler Jeppe Pedersen på gården Lykkesholm i Osted ved Lejre.

Avisen mener at kunne dokumentere, at de ca. 150 jordbærplukkere kun har haft ét beskidt toilet til rådighed. Og at de derfor har besørget i et nærliggende skovområde og bagefter plukket jordbær uden at vaske hænder.

"Det er direkte løgn, at der kun er et toilet. Der er fem. De bliver gjort rene og desinficeret hver dag. Hvis det er et af vores toiletter, der optræder i Ekstra Bladets artikel, skal jeg være den første til at sige, at der skal strammes op. Jeg ved jo ikke, hvornår de har fotograferet det, hvis det overhovedet er vores toilet," siger jordbæravler Jeppe Pedersen til tv2.dk. Han tilføjer:

"Hvis der virkelig er nogle af vores jordbærplukkere, der har besørget i skovbunden, er det stik imod alle vores retningslinjer. Vi har gange indskærpet over for plukkerne, at de hygiejnemæssige procedurer overholdes. Skulle det alligevel være en af vores, vil det få konsekvenser i form af en advarsel eller fyring."

Ifølge en pressemeddelelse fra Lykkesholm er "Jeppes Jordbær" globalt GAP-certificeret, hvilket er et kvalitetstempel på, at dyrkningsmetoder, arbejdsforhold og håndtering af jordbærproduktionen er i orden. Det er en kvalitetsbetegnelse, som COOP kræver af alle sine leverandører.