Tantholdt viser rundt i Gaddafis udbombede hjem

VIDEO: Her omkom Gaddafis søn _ Obersten selv var gået 30 minutter forinden

Mens der er forlydender om, at Libyens leder oberst Gaddafi forhandler om at kunne forlade landet, er det store spørgsmål, hvor obersten reelt befinder sig. TV 2|NYHEDERNEs korrespondent i Tripoli Rasmus Tantholdt har besøgt den udbombede ruin, som ifølge myndighederne var Gaddafis private hjem, og hvor han søn omkom.

"De lokale fortæller, at det var her, han sad og skrev og ringede, og det var her, han sov. Han efterlod sig nogle ting, da han smuttede tredve minutter inden bomberne. Bl.a. den her hat, fortæller de lokale, og den her jakke, som han brugte, når han gik rundt i området," siger Rasmus Tantholdt fra ruinen, mens han holder de efterladte effekter frem.

Ifølge libyerne har bygningen været Gaddafis siden 1975, og frem til bomberne faldt den 30. maj i år og efterlod et kæmpekrater i midt i huset.

Spillede computerspil
Efterfølgende går Rasmus Tantholdt ind i et rum, der blev brugt af børnene. På vej ind passerer han et medtaget fodboldbord, og inde i rummet finder han børnenes computerspil.

"Ganske almindelige børn, der spiller Playstation 3, med en ganske ualmindelig far," siger Tantholdt, mens han peger på et af de typiske Gaddafibilleder.

Tror Gaddafi er på luksushotel
Rasmus Tantholdt fortæller, at der er spekulationer i byen om, at Gaddafi faktisk befinder sig på Hotel Rixos, som er det eneste tilladte for de internationale pressefolk i byen. Det skulle sikre ham mod en målrettet Natobombning.

"Mange tror, at han befinder sig et sted i Tripoli, hvor Nato under ingen omstændigheder kunne finde på at bombe. Og det her hotel, Rixos, er et af de her steder, for her bor alle de udenlandske journalister," siger han.