Santorum vil være præsident i USA

16x9

Den tidligere senator Rick Santorum vil gå efter at blive en af verdens mægtigste mænd

Den tidligere senator fra staten Pennsylvania Rick Santorum oplyser, at han stiller op i forsøget på at blive republikanernes præsidentkandidat ved valget i USA næste år.

"Vi er klar til at offentliggøre, at vi vil være med i kapløbet, og vi vil være med for at vinde," fortæller Santorum i tv-programmet "Good Morning America".

Den 53-årige far til syv har haft fornuftige meningsmålinger, men udfordres af en stadig større kreds af republikanske kandidater.

"Han stod fast"
Vælgerne vil have en kandidat "der har stået ved sine meninger i gode tider og i dårlige," svarer han, da han bliver spurgt om, hvor store chancer han selv mener at have for at blive republikanernes næste præsidentkandidat.

"Hvis man ser tilbage på, hvad jeg har gjort, og hvornår jeg gjorde det, kan folk sige: "Det kan godt være, at han tabte, men han vaklede ikke, han stod fast på det, han troede på, og kæmpede til det sidste"," tilføjer han.

Dermed henviser han til, at han i 2006 tabte sit sæde i Senatet til en demokrat - et sæde han havde haft siden 1995.

Trods det stigende antal republikanske kandidater er der flere fremtrædende konservative, som endnu ikke har annonceret, om de vil forsøge at blive nomineret - herunder Sarah Palin, der i 2008 stillede op som republikanernes vicepræsidentkandidat.