Dansker anklaget for had mod kongen

Onsdag fortsatte retssagen mod en dansk statsborger i Bahrain, der risikerer dødsstraf for ifølge anklageskriftet at have 'spredt had mod Kongehuset'.

Abdulhadi Alkhawaja er derudover tiltalt for at have opfordret til at protestere over regimet. Retssagen foregår ved Bahrains militære domstol.

Rasmus Nielsen og Peter Eggert Vesterlund fra TV 2 | NYHEDERNE rapporterer som et af de få udenlandske tv-hold fra landet og har snakket med menneskerettighedsaktivisten Nabeel Rajab i Bahrain.

"Vi betragtes som terrorister"
"Jeg har kendt Alkhawaja i 17 år. Vi har arbejdet sammen i mange år, og nu er jeg alene om det. Mens han sidder i fængslet. Det er ikke godt. Derfor er jeg opsat på at kæmpe for hans løsladelse," siger Nabeel Rajab til TV 2 | NYHEDERNE.

"De synes også, jeg er terrorist. Det er ikke kun ham. Alle menneskerettighedsforkæmpere betragtes som terrorister her," forklarer han.

Anklageskriftet blev onsdag læst op i retten og lyder på, at danskeren har spredt had mod Kongehuset. Det er grove anklager i Bahrain, hvor Kongehuset er nærmest urørligt, og derfor vil anklageren gå efter dødsstraf. Der falder dom den 22. juni.