Tarmsmitte har krævet sit 16. tyske offer

16x9

De tyske sundhedsmyndigheder i delstaten Niedersachsen meddelte i dag, at en 84-årig kvinde fra Harburg døde søndag af dem frygtede colibakterie VTEC. Dermed har tamsmitten krævet 16 ofre i Tyskland, mens en kvinde i Sverige er død af smitten, efter et ophold i Nordtyskland.

Samtidig stiger antallet af smittede personer stærkt i Tyskland.

I går kunne det statslige Robert Koch Institut rapportere om 1169, i dag er tallet 1534 smittedede.

Samtidig synes smitten at rykke syd på. I delstaten Niedersachsen er antallet af smittede steget med 80 personer fra i går til nu 344 smittede.

I Niedersachsen er også antallet af patienter, der har udviklet sygdommen HUS, der kan give nyresvigt, er steget fra 47 til 68. På landsplan har nu 470 tyskere fået konstateret HUS.

Også uden for Tysklands grænser breder smitten sig. I Tjekkiet har man konstateret det første tilfælde af en person smittet med VTEC. En amerikansk kvinde, der har været på besøg i Tyskland, er også konstateret smittet med den farlige colibakterie.

I Danmark er der i dag kommet tre nye tilfælde af tarmsmitten. Dermed er nu i alt 17 patienter blevet ramt af bakterien. Der er tale om ni kvinder og otte mænd i alderen 23 til 81 år.

Ifølge EU-kommissionen er der nu udbrud i følgende lande ud over Tyskland:

Sverige: 41 smittede, heraf har 15 udviklet HUS.

Danmark: 17 smittede, heraf har 6 udviklet HUS.

Frankrig: 6 smittede.

Storbritannien: 3 smittede, heraf har 2 udviklet HUS

Holland: 7 smittede, heraf har 3 udviklet HUS.

Østrig: 2 smittede.

Langt de fleste af disse har for kort tid siden været på besøg i Tyskland.