Boligfradrag klar til efteråret

16x9

Folketinget har med bredt flertal - 104 stemmer for og syv imod - vedtaget forsøgsordningen med skattefradrag for kvitteringer fra håndværkere eller rengøringshjælp.

Med lovforslaget har alle over 18 år mulighed for årligt at fratrække 15.000 kroner, når de køber en lang række opgaver i hjemmet.

Skønt lovforslaget træder i kraft onsdag, kører systemet først til efteråret, fortæller kontorchef Søren Schou, Skatteministeriet.

Til efteråret kan man med sin digitale signatur logge ind på Skats hjemmeside samt indsende kvitteringer og få skattefradrag.

Man kan kun fratrække håndværkerens arbejdsløn, men må selv betale for materialer som maling og fliser. Derfor skal regningen opdeles i løn og materialer.

Aftalen indgår i regeringens vækstplan. Det er et forsøg til og med 2013. Venstres skatteordfører, Mads Rørvig, glæder sig over det brede flertal og peger på tre fordele ved forsøget:

"Ordningen begrænser sort arbejde. Familier kan lettere få hjælp i hverdagen til renovering af boligen og hjælp til forskellige gøremål. Endelig kan ordningen skabe vækst i dansk økonomi i brancher, som er mere tynget af finanskrisen," siger han.