Blev pisket ihjel for at blive voldtaget

VIDEO: Pigen kollapsede efter 70 piskeslag og døde seks dage senere

Hena Akhter, en teenager fra Bangladesh, blev i januar pisket ihjel, efter hun var blevet voldtaget af sin 45-årige fætter. Efter voldtægten fandt landsbyens råd, at hun skulle piskes 101 gange for at blive voldtaget. Fætteren fik 201 piskeslag i straf.

Dødsfaldet har her fem måneder senere skabt overskrifter i Bangladesh. Både over den ulovlige straf som endte med døden, men også over myndighedernes forsøg på at dække over, hvad der i virkeligheden skete.

Hena Akhter kollapsede efter 70 piskeslag. Hun døde seks dage senere i sit hjem i landsbyen Chamta, der ligger Shariatpur-distriktet.

"Rådet brugte et vådt stykke stof med en knude for enden til at piske hende. Jeg kunne intet gøre for at stoppe dem," siger Hena Akhters mor Aklema Begum til AFP.

"Min svoger så hende få pisk. Da hun først faldt sammen efter 30 slag, fik de hende til at stå op igen, så de kunne fortsætte. Hun kunne hverken snakke og spise efterfølgende, og hun blødte ud af næse, ører og mund," siger moderen.

Kæmper mod fatwaer
Sagen er blevet central i Bangladeshs kamp for at gøre op med fatwaer og ulovlige straffe, der udstedes og udøves af islamistiske lærde.

Advokat Salma Ali, der repræsenterer Hena Akhters familie siger, at politiet og lægerne forsøgte at skjule, hvad der i virkeligheden var sket. De vidste nemlig godt, at det var ulovligt.

I den første obduktionsrapport var der ikke fundet nogen fysiske tegn på vold. Der blev dog lavet en rapport mere, og her fandt man tegn på indre blødninger.

Både politiet og sundhedsvæsenet bliver nu undersøgt for at have forsøgt at skjule sandheden. Samtidig er fætteren og det syv mand store landsbyråd blevet anholdt.