Vejarbejde koster DK milliarder

Hvis du tror, at vejarbejde på de danske veje er nøje planlagt og et nødvendigt onde for infrastrukturen, så tager du fejl. Koordinationen mellem stat, kommuner og øvrige myndigheder er nemlig ikke-eksisterende, og det koster samfundet mange unødvendige milliarder, skriver Børsen.

Brancheorganisationen Dansk Transport og Logistik anslår, at tidsforsinkelser på de danske veje koster 20 milliarder kroner.

En del af milliarderne tabes pga. vejarbejde.

Trafikforsker ved Aalborg Universitet, Henrik Haarder, efterlyser, at nogen ser på den større helhed i stedet for kun at se på det enkelte projekt:

"Vores organisationer er ikke gearet til at tænke i en overordnet plan. Der er ikke nogen, som har været interesseret i at samle det op på et højere niveau, og de enkelte dele har svært ved at se, hvem der skal betale for det. Der bliver tabt mange ressourcer og spildt mange penge," siger han.

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) er enig i kritikken, og han vil nu tage initiativer til at gøre vejarbejdet mere effektivt.

"Jeg synes, at eksperterne har en pointe. Kan vi effektivisere og gøre det billigere og hurtigere er det alle tiders. Jeg tager nu initiativ til en rundbordssnak," siger han til Børsen.