Gav chokolade til dreng og dræbte hans far

Her giver Ratko Mladic chokolade til Izudin Alic. Kort efter bliver hans far sammen med 8000 andre slagtet

1995: Billedet af den serbiske general Ratko Mladic, der klapper en otteårig dreng på kinden er blevet et symbol på massakren i Srebrenica under borgerkrigen på Balkan. Få timer efter at Ratko Mladic lovede drengen, at alt ville blive godt igen, blev 8.000 muslimer slagtet.

2011: I dag 16 år senere er drengen blevet voksen, og han kan nu efter Mladics anholdelse se tilbage på massakren og mødet med Mladic.

"Her stod jeg og de andre børn, da Ratko Mladic kom. Det var her, han gav os chokolade. Han spurgte, hvad jeg hed, og jeg sagde, at jeg hed Izudin", fortæller Izudin Alic.

Sneg sig ud mod forældrenes vilje
Da de serbiske soldater nærmede sig Srebrenica, havde Izudin Alics forældre forbudt ham at gå uden for, men han kunne ikke modstå fristelsen. Men da han fik chokolade af generalen, var massakren allerede i gang. I timerne efter hans berømte møde med Mladic blev over 8000 muslimske mænd og drenge dræbt.

"Jeg er glad for, at han er blevet anholdt. Han burde være blevet anholdt tidligere. Han skulle ikke have gemt sig. Han skulle have overgivet sig for længe siden".

Ratko Mladic sidder lige nu i en isolationscelle i Haag, hvor han senere skal for Den internationale krigsforbryderdomstol.