Dusør giver ISS tip om nøgletyv

16x9

Der er et navn, som er ret konkret pĂĽ en person, som er til at finde ret hurtigt

En dusør pü 10.000 kroner har givet et tip til rengøringsselskabet ISS om navnet pü en af to gerningsmÌnd bag et stort nøgle- og kodetyveri i Aarhus.

Et tyveri, som kan komme til at koste rengøringsselskabet flere millioner kroner i udgifter til udskiftning af nøglesystemer i 150 institutioner.

Det oplyser ISS's kommunikationsdirek­tør, Kaspar Bach Habersaat.

"Der er et navn, som er ret konkret pĂĽ en person, som er til at finde ret hurtigt," siger Kaspar Bach Habersaat.

Aarhus Kommune er af den opfattelse, at ISS har lovet at dÌkke alle udgifter til at gøre de 150 institutioner sikre mod indbrud med de gamle nøgler og koder til alarmanlÌg, oplyser kommunikationschef Henrik Vinther Olesen fra forvaltningen for Børn og Unge.

Hertil siger ISS's kommunikationsdirektøren, at rengøringsselskabet har folk i gang med at undersøge, hvordan det forholder sig med südan et erstatningsansvar i henhold til kontrakter og forsikringer.

Østjyllands Politi har udtalt sig kritisk om rengøringsselskabets manglende sikkerhedsforanstaltninger for opbevaringen af nøgler og alarmkoder, der blev stjület formentlig lørdag aften ved et indbrud.

Udgifterne kan løbe op i flere millioner kroner, afhÌngig af hvor hurtigt ISS für fingre i nøglerne igen, siger ISS's kommunikationschef.

Hvis genfundne nøgler har skrammer efter at vÌre kopieret, bliver de skiftet ud med nye, ellers ikke.

"Det er en kÌmpe, kÌmpe opgave. Det kommer til at tage noget tid," siger kommunikationschefen om manøvren, der omfatter et hav af døre og medarbejdere i de 150 institutioner.

Han oplyser, at alle alarmkoder er Ìndret i de 150 institutioner, sü alarmerne vil gü i gang, ogsü selv om de rigtige nøgler bliver brugt.

Aarhus Kommune har en forventning om, at ISS ogsü dÌkker tabene fra de fem indbrud, der har vÌret i kølvandet pü nøgletyveriet, siger Henrik Vinther Olesen.