Motion giver studerende højere karakterer

Sygeplejeskestuderende, der tvinges til at motionere, får markant højere karakterer.

Hvis motion bliver en integreret del af en uddannelse, er der færre, der dumper, og flere får høje karakterer. Det viser erfaringer fra sygeplejerskeuddannelsen i Sønderborg, skriver Dansk Sygeplejeråds nyhedsbrev Synergi onsdag.

Løb, cykling, og gang har siden marts været en fast del af sygeplejerskeuddannelsen for omkring 40 studerende på University College Syddanmark i Sønderborg.

De sygeplejerskestuderende har netop været til prøve efter modul 1, og her var det samlede karaktergennemsnit på 12-skalaen 6,51.

Til sammenligning var gennemsnittet kun på 3,80 sidste år og 4,74 året før, hvor de studerende ikke har haft muligheden for at motionere.

- Det er helt oplagt, at sygeplejerskeuddannelsen går forrest, og giver de studerende mulighed for at motionere, mens de er i skole, siger Dorte Steenberg, næstformand i Dansk Sygeplejeråd og fortsætter:

- Sygeplejefaget handler i høj grad om at kombinere stor faglighed med god fysik. Og de foreløbige resultater tyder jo helt klart på, at motion kan være medvirkende til at styrke indlæringsevnen.

Dorte Steenberg mener, alle uddannelser på sigt bør overveje at integrere motion og idræt som en del af uddannelsen.

I Sønderborg har de studerende tre gange om ugen mulighed for en times motion inklusiv omklædning i frokostpausen.

21-årige sygeplejerskestuderende Martin Kvolbæk, der er på løbehold for øvede, er meget tilfreds med, at motion er blevet en integreret del af uddannelsen.

- Vi var nok lidt skeptiske, da vi først hørte om tiltaget, fordi vi fik en time senere fri. Men da vi så kom i gang ændrede holdningen sig fuldstændig. Og nu er langt de fleste meget positive, siger Martin Kvolbæk og fortsætter:

- Når du har været ude at løbe fire kilometer og få frisk luft, så har du meget mere energi til resten af dagen, og du er mere koncentreret om at skrive noter og høre efter i timerne.

/ritzau/