Politi slår ned på demonstranter i Algier

Algeriske demonstranter er gået på gaden for at kræve demokrati og præsidentens afgang. Men demonstranterne mødes af massive politistyrker, som forsøger at forhindre, at demonstrationen vokser sig stor og kommer ud af kontrol.

Det franske nyhedsbureau AFP skriver, at der er omkring 2000 demonstranter i Algeriets hovedstad, Algier, mens Reuters tal er lavere.

Under alle omstændigheder ser det ud til, at der er færre mennesker på gaden end ventet, i hvert fald når det gælder demonstranter.

Regeringsmodstandere har ellers opfordret algerierne til at komme på gaden til en massedemonstration imod styret og kræve demokratiske reformer og arbejdspladser.

Men de fleste lokale indbyggere er blevet hjemme, mens til gengæld tusindvis af politifolk er rykket ud i hovedstaden for at gennemtrumfe forbuddet mod demonstrationen.

- Jeg er ked af, at regeringen har udsendt så kæmpe en styrke for at hindre en fredelig march. Det er ikke godt for Algeriets omdømme, siger Mustafa Bouachichi, leder af Ligaen for Menneskerettigheder, der er med til at organisere demonstrationen.

Aktivisterne samlede sig på 1. Maj-pladsen nær Algiers centrum og råbte "Bouteflika Ud", en henvisning til Algeriets præsident, Abdelaziz Bouteflika.

Nogle af demonstranterne havde medbragt aviser, hvor der på forsiden stod "Mubarak er faldet".

Demonstrationen er et forsøg på at gøre som egypterne har gjort, nemlig at vælte regimet med demonstrationer.

Egyptens mangeårige præsident, Hosni Mubarak, faldt fredag.

/ritzau/Reuters