Nyheder

"Mandeinfluenza" er ikke en myte

Kvinde, gør ikke grin med en mand, der er forkølet og klynker

Når mænd bliver forkølede og syge, er der ikke lang tid igen. Hvis ikke livstestamentet allerede er skrevet, er det med at komme i gang, inden det er for sent.

Det eneste der lindrer, er kvindernes udelte opmærksomhed, omsorg, trøst og pleje. Ellers er manden døden nær.

Kvinder har i årevis moret sig over den såkaldte mandeinfluenza, hvor mænd har tendens til at overdrive og ynke, når de har fået en let omgang forkølelse.

Men nu skal kvinderne måske lægge drillerierne og hovmodet fra sig og i stedet tage sig ekstra godt af deres syge mænd. I hvert fald, hvis man skal tror en gruppe sydkoreanske forskere.

Mænd bliver lettere stresset
Ifølge dem bliver mænd nemlig lettere stresset over jobbet end kvinder, og det er med til at gøre dem ekstra syge, når de rammes af influenza.

"Enhver association mellem arbejdsrelateret stress og forkølelse kan blive forstærket hos mænd. Kvinder reagerer med en mere stoisk ro," skriver forskerne i tidsskriftet Occupational Medicin.

Deres undersøgelse viser, at mænd i krævende job havde langt større risiko for at blive syg end mænd, der ikke havde et job, hvor de let kunne blive stresset.

Risikoen for at blive syg var 42 procent højere blandt mænd, som ikke var i tilstrækkelig kontrol over deres arbejdssituation. Blandt kvinderne i undersøgelsen var der ikke noget klart skel mellem dem, som havde et krævende job og kvinder i mindre stressende stillinger.

Det er ifølge britiske forskere kendt, at stress påvirker immunforsvaret, og at man lettere bliver modtagelig for smitsomme sygdomme. Derfor: Næste gang din mand bliver syg, så tag dig ekstra godt af ham.