Lamborghini-fuskere skylder kommune 5,4 mio.

Handihelp, der er politianmeldt for fusk, skylder Aarhus Kommune 5,4 mio. kroner

Torsdag kunne Operation X afsløre, at direktøren i firmaet Handihelp har ansat sin mor og bror til en månedsløn på 75.000 kroner ligesom broderen kører rundt i en Lamborghini. Københavns Kommune, der køber ydelser af firmaet, har nu meldt firmaet til politiet.

Nu kommer det så frem, at det omstridte firma Handihelp skylder Aarhus Kommune 5,4 millioner kroner. Det handler dog ikke om snyd med kommunale kroner men om en strid om tilbagebetaling af moms, som kommunen har betalt for meget i moms i løbet af 2010.

"Skat afgjorde sidste år, at en gruppe ydelser var fritaget for moms. Og for en sikkerheds skyld betalte vi momsen alligevel. Nu anerkender Handihelp Skats afgørelse, men de anerkender ikke, at de skal betale pengene tilbage," siger Carsten Wulff Hansen, der er chef for voksenhandicapområdet i Aarhus Kommunen til tv2.dk.

Ingen penge fra Aarhus til Handihelp
Derfor har kommunen nu valgt at stoppe de månedlige a conto-betalinger for de ydelser, som kommunen modtager fra firmaet.

"Vi skal sørge for, at vi får pengene tilbage til Aarhus Kommune, for det er jo mange penge, det handler om. Så derfor har vi besluttet at stoppe med at betale firmaet. Så vi fortsætter med at modtage ydelser, men vi betaler ikke. For det har vi jo i princippet gjort, da firmaet skylder os 5,4 millioner kroner," siger han til tv2.dk.

Alt skal gennemgåes for problemer
Det næste stykke tid skal Aarhus Kommune bruge tid på at gennemgå fakturaer og regninger fra firmaet for at finde ud af om der er uregelmæssigheder.

"Vi har fanget noget undervejs, men nu er der en anledning til at se alt igennem. Og først når vi har gennemgået regnskaber og været i dialog med brugerne af ordningen for at finde ud af, om der er overensstemmelse mellem virkeligheden, og det vi har betalt, kan vi afgøre, om der er sket noget kriminelt, og om vi skal fortsætte samarbejdet med Handihelp," siger Carsten Wulff Hansen.

Handihelp-direktør: Det er ikke snyd
Det har ikke været muligt at få fat i direktøren for Handihelp Sadit Tüfekci.

Han har dog lagt et video-interview ud på hjemmesiden handihelp.dk med kommentarer til Operation Xs program.

"Jeg mener helt klart, at det ikke er rigtigt. Det er helt ved siden af. Jeg mener, at det, vi gør, er at hjælpe andre. Jeg kan ikke se, at der er snyd og bedrag i det" siger han.