JP viser ikke holocaust-tegninger

16x9

Jyllands-Posten afviser, at avisen vil bringe iranske satire-tegninger af jø­deudryddelser. Det sagde avisens kul­turredaktør Flemming Rose ellers til den amerikanske tv-station CNN i går.
"Min avis forsøger at etablere en kon­takt til den iranske avis, og vi vil bringe karikaturtegningerne den samme dag, som de offentliggør dem," sagde Rose til programmet American Morning.

Chefredaktør, Carsten Juste, meddeler dog, at Jyllands-Posten under ingen omstændigheder vil bringe de iranske tegninger, og Flemming Rose kalder over for DR udtalelserne en "fejl".

"Jeg har begĂĄet en fejl. Jeg stĂĄr 100 procent bag avisens linie og Carsten Juste i denne sag," siger Flemming Rose til DR Nyheder.

Den iranske avis Hamshahri har meddelt, at den vil offentliggøre karikaturtegningerne af den jødiske holocaust på mandag.

Avisen er ejet af Teheran Kommune og har lavet konkurrencen for at teste, hvor Vestens grænser for ytringsfrihed går.

Irans præsident Mahmoud Ahmadinejad var tidligere borgmester i Teheran Kommune. Han har efter sin valgsejr sidste år vakt vrede i store dele af verden ved at benægte, at nazisternes massemord på seks millioner jøder har fundet sted.

Avisens konkurrence om Holocaust-tegningerne gĂĄr i gang pĂĄ mandag.

Den amerikanske regering kalder konkurrencen "oprørende", og den tyske regering fordømmer det og siger, at det fremprovokerer en konflikt.