Skatteministeren ændrer skrotloven

16x9

Regeringen √¶ndrer nu en ny skrotlov, der var en del af finanslovaftalen. Loven indeb√¶rer, at gr√¶nsen for, hvad det m√• koste af reparere en bil, f√łr den skrottes, s√¶nkes fra 75 til 65 procent af bilens v√¶rdi.

Skatteminister Troels Lund Poulsen (V) accepterer forslag fra De Konservative og Dansk Folkeparti, der betyder, at der kommer et fradrag for reparation af airbags, og at loven ikke kommer til at gælde for motorcykler.

"Det er jeg positiv indstillet overfor, s√• jeg vil frems√¶tte √¶ndringsforslag, der tager h√łjde for de problemstillinger," siger Troels Lund Poulsen.

Det er den konservative finansordf√łrer, Mike Legarth, der har peget p√•, at det koster s√• meget at reparere airbags, at det er nok til, at en bil skal skrottes.

Skatteministeren er enig.

"Det har ikke været hensigten, at en bil skulle skrottes, hvis der er en lille skade og alle airbags er gået. Så det er et fornuftigt ændringsforslag," siger Troels Lund Poulsen.

Marion Pedersen ville stemme imod
Venstres folketingsmedlem Marion Pedersen, der selv ejer et autoværksted, har tidligere truet med at stemme imod finansloven og i yderste konsekvens vælte regeringen, hvis skrotloven blev vedtaget.

Troels Lund Poulsen, der har sikret sig opbakning fra kristendemokraten Per √ėrum J√łrgensen, er sikker p√•, at der ogs√• er fuld opbakning i Venstres folketingsgruppe.

Sp√łrgsm√•l: Har du talt med Marion Pedersen, som tidligere var imod?

"Det er ikke noget, jeg har clearet med Marion Pedersen, men det er et fornuftigt ændringsforslag, og derfor er jeg af den klare opfattelse, at alle kan bakke op om det," siger Troels Lund Poulsen.

Håndværksrådet har tidligere vurderet, at loven ville koste 500 arbejdspladser på danske autoværksteder. Chefanalytiker Mads Engberg er derfor glad for ændringerne, som vil redde mellem en tredjedel og halvdelen af de arbejdspladser, der stod til at blive tabt.

"Vi er glade for, at Troels Lund Poulsen har lyttet til vores kritik og kommer med et ændringsforslag, der retter op på en lov, der ville sende arbejdspladser ud af landet," siger Mads Engberg.