Pointsystem deler danskere

Den danske befolkning er delt i to lejre i spørgsmålet om et pointsystem, der bestemmer om danskere har ret at bosætte sig i Danmark med deres udenlandske ægtefæller.

Det viser en ny meningsmåling, som Megafon har gennemført for Politiken og TV2 Nyhederne.

Ud af 1126 adspurgte danskere svarer 44 procent, at de går ind for et pointsystem i sager om familiesammenføring, mens 45 procent svarer, at de er modstandere af et pointsystem.

Meningsmålingen kommer efter en uge, hvor regeringen og Dansk Folkeparti har fremlagt ét pointsystem for familiesammenføringer, og Socialdemokraterne og SF har fremlagt et alternativt bud.

Unødvendigt snobberi
Hos begge fløje i Folketinget er grundtanken, at udlændinge skal indsamle point via uddannelse, sprog og arbejde, hvis de vil bo i Danmark med deres danske ægtefælle.

I regeringens forslag til et pointsystem giver universitetsuddannelser flere point end faglige uddannelser. For eksempel vil en PhD-uddannelse give 120 point, mens en uddannelse fra et erhvervsakademi kun udløser 50 point.

Den forskelsbehandling mener et flertal af danskerne er unødvendigt snobberi.

62 procent af de adspurgte synes, det er urimeligt, at akademiske uddannelser udløser flere point end faglige uddannelser - kun 27 procent støtter den tanke, skriver Politiken.