Sådan hjælper du ofrene i Pakistan

Pakistan er ramt af de værste oversvømmelser i landets historie

VIDEO: Sådan kan du hjælpe ofrene for de værste oversvømmelser i Pakistans historie

Et amerikansk krigsskib læsset med soldater bliver nu sat ind i kampen mod de voldsomme oversvømmelser i Pakistan. Oversvømmelserne har ramt et område, der er 10 gange større end Danmark og er den værste humanitære katastrofe i landets historie.

Skibet ligger lige nu ud for Pakistans store havneby Karachi og med om bord er der 19 store helikoptere og 1000 marinesoldater, der skal hjælpe med at få nødhjælp ud til de mange ofre for oversvømmelserne. Arbejdet bliver dog vanskeliggjort af, at veje og broer er skyllet væk.

Pakistans spisekammer er værst ramt
Antallet af berørte indbyggere efter oversvømmelserne er oppe på 15 millioner mennesker eller otte procent af landets befolkning. Og især området Punjab - også kaldt Pakistans spisekammer - er hårdt ramt.

Ifølge Mette Ulrich Petersen, der er regional udsending for Dansk Røde Kors, er det største problem for de berørte pakistanere, at mange ikke har adgang til rent drikkevand og basale lægeydelser.

1600 har mistet livet i oversvømmelserne
Ifølge FN er katastrofen på niveau med - hvis ikke værre - end jordskælvet på Haiti i januar. FN har bedt det internationale samfund om at sende 2,6 milliarder kroner og advarer om en ny bølge af dødsfald, hvis ikke pengene kommer.

Oversvømmelserne i Pakistan har indtil nu kostet omkring 1600 mennesker livet.