Mette F.: Min datter kommer først

16x9

Mette Frederiksen fortryder ikke, at hun har sat sin datter i privatskole.

På trods af kraftig kritik for dobbeltmoral fastholder Socialdemokraternes socialordfører sit valg om, at datteren skal gå på Hareskovens Lilleskole i Ballerup i stedet for den lokale folkeskole.

"Det ville være hyklerisk, hvis jeg ser bort fra sin datters tarv af hensyn til min egen politiske karriere. Jeg har haft en god grund til at vælge den skole," siger hun.

I 2005 gav socialordføreren ellers udtryk for, at "det nytter simpelt hen ikke, at forældre med overskudsbørn sender deres børn i privatskole, så snart der er problemer i folkeskolen. Alle har et ansvar for, at folkeskolen fungerer".

Mette Frederiksen er villig til at tage de politiske tæsk for at have ændret sin holdning.

"Min primære opgave som forælder er at træffe valg på vegne af mine egne børn. Jeg er blevet konfronteret med mine udtalelser fra 2005. Her siger jeg meget ærligt og ydmygt, at jeg har fået et mere nuanceret syn på dette," siger hun.

Spørgsmål: Tror du, at det kan få konsekvenser for dig?

"Det kan godt være, og det må jeg så tage med. For mig har det ikke været muligt at overse mit barns tarv af hensyn til mit eget politiske liv," siger Mette Frederiksen.

Hun påpeger, at hun intet har skjult i forløbet og selv har oplyst om skolevalget på Facebook.