Politiet afslørede teoriprøve-fusk

Politifolkene i Slagelse var godt forberedte, da ni udlændinge i går dukkede op for at aflægge teoriprøve. Ordensmagtens repræsentanter havde nemlig på fornemmelsen, at de ni køreskoleelever ville snyde med prøven, og lod en kollega overvåge prøven, skriver Sjællandske.

Enslydende svar hos alle ni
Og ganske rigtigt: Politimanden bemærkede hurtigt, at en af ni køreskolelever sendte nogle ikke nærmere beskrevne signaler, da de øvrige otte skulle svare på teori-spørgsmålene, og det viste sig, at samtlige ni havde svaret fuldstændigt ens på alle de 25 spørgsmål i teoriprøven.

Det viste sig yderligere at den niende havde kørekort i forvejen - og oven i købet havde en autorisation som kørelærer.

Samtidig viste det sig, at køreprøve-eleverne ikke kunne særligt meget dansk. De skulle have tolk for at kunne forstå, hvad politifolkene sagde under en mundtlig afhøring.

Advaret af kolleger fra København
Vicepolitikommissær Jørgen Christensen forklarer til Sjællandske, at en køreprøvesagkyndig fra København i sidste uge havde varskoet sine slagelseanske kolleger om, at en københavnsk kørelærer i flere tilfælde rundt om i landet skal have udgivet sig for at være en elev og gået op til prøve i vedkommendes navn. Derfor var man klar, da han meldte sig til en teoriprøve i Slagelse.