Jægerbog lækket via militærchef

16x9

Arabisk ov-er-sæt-tel-se af jæg-er-bog læk-ket via PC hos cy-ber-krigs_-chef i For-sva-ret

Den person, som oprettede dokumentet med den arabiske overs√¶ttelse af den omstridte j√¶gerbog, er chef for Infor¬≠matikafdelingen i Forsvarskommandoen og ansvarlig for defensiv cyberkrigs¬≠f√łrelse hos Forsvarskommandoen.

"Jeg er ked af, at dokumentet er slup­pet ud til offentligheden," siger chef­en, Jesper Britze til TV 2 NYHEDERNE. Han forklarer, at Forsvaret opdagede dele af bogen på nettet onsdag aften, og samlede det i et Word-dokument. Si­den er de arabiske oversættelser for­svundet fra nettet, og en ukendt per­son har sendt Word-dokumentet til B.T.

Opdagede bog på fildelingstjeneste
If√łlge Jesper Britze var det personer i Informatikafdelingen i Forsvarskommandoen der onsdag aften opdagede den arabiske overs√¶ttelse p√• flere fildelingstjenester, herunder alivetorrents.com.

"Vi orienterede ledelsessekretariatet, der bad mig samle det i et Word-dokument," siger Jesper Britze.

Sammen med en af sine medarbejdere samlede han råteksten uden bannerannoncer og links i et Word-dokument på sin computer.

"Det blev lavet som et internt dokument, og det fandtes kun på vores interne lukkede system, som er afskåret fra internettet," forklarer Jesper Britze.

L√¶kket med USB-n√łgle
Han forklarer, at han efterf√łlgende afleverede det til ledelsessekretariatet i Forsvarskommandoen.

"For at dokumentet kunne ende p√• dagbladet B.T. m√• nogen have gemt dokumentet p√• en USB-n√łgle, og derefter sendt det fra en maskine, der var forbundet med nettet," siger han.

Den arabiske overs√¶ttelse kan if√łlge Jesper Britze ikke l√¶ngere findes p√• fildelingstjenesterne, da det sidenhen er blevet fjernet.