Idømt 6 slag med spanskrør for øl

16x9

En kvindelig muslimsk model er idømt seks slag med et spanskrør for at have drukket øl

Den muslimske model Kartika Dari Dewi Shukarno bliver den første kvinde, som straffes efter Malaysias islamiske lov med spanskrøret. Det siger den 32-årige models forsvarer i dag.

Hun blev idømt seks slag med spanskrør og en bøde på 5000 ringgit, omkring 7500 kroner, i juli, efter at hun havde erklæret sig skyldig i at have drukket øl på en natklub i den malay­siske delstat Pahang i fjor. Kartika, der er mor til to, bor i Singapore, men hun siger, at hun er klar til at vende tilbage til Malaysia og modtage sin straf.

"Jeg er ikke bange"
I gĂĄr udstedte en domstol en arrestordre pĂĄ hende.

"Jeg accepterer straffen. Jeg er ikke bange, for jeg var klar til at blive straffet fra dag et. Myndighederne håber at bruge min sag på en belærende måde for muslimer. Så kom i gang! Jeg vil videre med mit liv.

Hendes forsvarer siger, at hun mandag vender tilbage for at blive fængslet i en uge, inden hun skal straffes med spanskrøret.

Helbredet skal være i orden
"Hun er nødt til at komme i fængsel først, så hendes helbred kan undersøges for at afgøre, om hun er rask nok til at blive slået med et spanskrør. Hun bliver den første kvinde, der straffes med spanskrør under de religiøse love," siger forsvareren, Mohamad Zuki Che Muhamad Ghani.

Malaysia, der har store kinesiske og indiske mindretal, er muslimsk domineret og har et retsvæsen med to sider. Den religiøse shariadomstol kan retsforfølge muslimer for handlinger, der strider imod islam.