Ølvommen er arvelig

16x9

Øl har ikke noget med ølvom at gøre. Deri-mod har generne betydning

En kold pils på terrassen er dejlig, dog er det knap så dejligt, når ølmaven skal luftes på stranden efterfølgende. Men faktisk er der - trods navnet - ikke nogen direkte sammenhæng mellem indtaget af den skummende humledrik og den karakteriske runde ølmave.

Det konkluderer en gruppe europæiske forskere efter at have lavet et omfattende studium af 20.000 mennesker. Det skriver metroXpress.

I stedet er det vores gener, der spiller ind, når fedtet sætter sig.

Resultatet overrasker ikke Bjørn Richelsen, professor i ernæring og overlæge på Århus Sygehus.

"Det er genetisk og hormonelt bestemt, hvor fedtet lagres på vores kroppe. På kvinder vil det typisk sætte sig på bagen og lårene, mens de ekstra kilo typisk vil sætte sig på maven hos mændene," siger han til metroXpress og understreger, at øl ikke har en særlig tendens til at sætte sig som topmave, men at det er de ekstra kalorier, der får bugen til at bule.

Kan ikke målrette fedttab
Han råder derfor til at skære ned på alkoholen - og ikke kun humledrikken - hvis man vil af med de ekstra kilo.

"Der er ikke noget, man kan gøre for at målrette fedttabet mod en speciel del af kroppen. Det handler om at spise sundt og dyrke masser af motion, så vil fedtet automatisk forsvinde de steder, hvor der er den største ophobning," siger han til metroXpress og anbefaler motionsformer, der får pulsen i vejret.

Pulsen op og bliv forpustet
Sved på panden er netop det, der skal til, hvis man vil af med de overflødige kilo, råder Sigrid Linnea Sørensen, der er slankeansvarlig i Fitness.dk.

"Det handler om at få pulsen op og blive forpustet," siger hun til metroXpress og understreger, at det er en skrøne, at mavebøjninger får ølmaven til at forsvinde.

"Det giver stærkere mavemuskler, men det vil ikke kunne ses, hvis man har en masse fedt siddende på maven," siger hun og råder i stedet til at hoppe på cyklen eller trække i løbetøjet, hvis man vil have gang i forbrændingen.

Det er de færreste, der læser varedeklarationen på en øl, når de går i byen. Men faktisk er de propfyldt med kalorier. En stor fad indeholder næsten lige så mange kalorier som en Mars-bar.