Savnet fly fløj ind i tordenvejr

16x9

Savnet Air France_fly sendte signaler om problemer med elektroniske kreds-løb. Det blev må-ske ramt af lyn

Et Air France-fly med 228 om bord er meldt savnet og sandsynligvis styrtet ned i Atlanten undervejs fra Rio de Janeiro i Brasilien til Paris.

Air France oplyser, at flyet sendte en besked om tekniske problemer cirka et kvarter efter en periode med stærk turbolens. Derefter forsvandt fly AF 447 øjensynlig fra flyvelederes radar.

Talsmand fra Air France, Francois Brousse siger, at flyet muligvis er blevet ramt af et lyn, hvorefter det er styrtet så hurtigt, at piloterne ikke har nået at foretage nødopkald.

Flyet, der er af typen Airbus A330-200, befandt sig på det tidspunkt nordøst for det nordlige Brasilien ude over Atlanten.

"Der var stærk turbolens i området," siger den franske minister Jean-Louis Borloo, der samtidig udelukker en terroraktion.

Militærfly er på vingerne
Flyet skulle være ankommet til Paris klokken 10.15 dansk tid, men kom ikke frem. Brasilianske militærfly gik sidst på formiddagen på vingerne for at lede efter Air France flyet, der havde 216 passagerer og 12 besætningsmedlemmer om bord.

Samtidig arbejde flyveledere langs flyets planlagte rute på at finde ud af, hvor flyet befandt sig, da det forsvandt fra radarskærmene.