To fængslet for knivstikkeri

16x9

I et par bataljer på Vesterbro i København blev der natten til i dag brugt kniv, og i begge tilfælde beslut­tede en dommer i dag at varetægts­fængsle de anholdte for grov vold.

Den ene sag drejer sig om en 35-årig mand, der er sigtet for under et slagsmål i Viktoriagade at have stukket en 43-årig mand i ryggen. Efter knivstikket forsvandt gernings­manden fra stedet. Men efter afhøring af en række vidner, lykkedes det i nat politiet at finde den 35-årige, der umiddelbart før politiet anholdt ham havde truet et vidne i en straffesag.

Han sigtes nu for både vidnetrusler og kvalificeret vold. Han blev fængslet i 17 dage - fordi han tidligere har været anholdt for vold, og fordi han på fri fod kan forstyrre efterforskningen, oplyser Københavns Politi.

Kvinde stak ud efter mand
Kort forinden anholdt politiet en 35-årig kvinde, der havde forsøgt at stikke en mand ned i Istedgade. Kniven ramte dog kun manden trøje, som fik nogle huller.

Knivstikkeriet skyldes formentlig uenighed om et fix. Hun blev fængslet i 10 dage, så hun ikke kan ødelægge politiets opklaringsarbejde.