DF'ere: I orden at slå sine børn

16x9

DF's vælgere mener, at det er i orden bruge en endefuld eller en lussing i børneopdragelsen

I børneopdragelsen må gerne indgå en lussing eller smæk bagi. Det mener en stor del af Dansk Folkepartis vælgere, viser en undersøgelse fra konsulenthuset Capacent. Det skriver Politiken.

42 pct. af Dansk Folkepartis vælgere siger, at det er helt acceptabelt eller overvejende acceptabelt at bruge en lussing eller en endefuld i børneopdragelsen. Til sammenligning mener 13 pct. af den øvrige vælger­skare, at det er acceptabelt at slå sine børn. Og det på trods af, at det i 1997 blev ulovligt at slå sine børn.

Staten skal ikke blande sig
Dansk Folkepartis næstformand Peter Skaarup tror ikke på, at en stor del af partiets vælgere reelt vil slå deres børn.

"Jeg tror, tallene er udtryk for, at vælgerne er blevet påvirket af diskussionen om, hvad politikerne skal blande sig i. Vi var uenige i, at staten skulle blande sig, da loven blev vedtaget. Det kommer til udtryk her, for selvfølgelig skal man ikke slå sine børn. Man skal opdrage dem verbalt med konsekvens og omsorg"," siger han til Politiken.

Tåbeligt at afskaffe revselsesretten
Partiets Søren Krarup har gentagne gange påpeget, at afskaffelsen af revselsesretten er "tåbelig", og at børn ikke tager skade af at få en endefuld. Det står i skarp kontrast til Børns Vilkårs opfattelse.

"Søren Krarup har med sine udtalelser om, at børn ikke tager skade af vold, legitimeret den holdning i partiet"," siger formand for Børns Vilkår, Peter Albæk til Politiken. Han understreger, at masser af undersøgelser viser, at børn tager skade af at blive slået.

Dødsstraf og sort arbejde
Dansk Folkepartis vælgere har også en højere accept af sort arbejde end andre vælgergrupper. Mens 41 pct. af Dansk Folkepartis vælgere ser sort arbejde som acceptabelt, så mener et gennemsnit på 14 pct. af de øvrige vælgere, at det er i orden at snyde skattevæsenet.

Også når det gælder dødsstraf, er DF varmere stemt end andre. Mens 9 pct. af de øvrige vælgere mener, at dødsstraffen skal indføres i Danmark, så siger 23 pct. af vælgerne i regeringens støtteparti ja tak, skriver Politiken Søndag.