Lone Dybkjær forlader Folketinget

16x9

Lone Dybkjær har meddelt, at hun efter mere end 35 år i dansk og europæisk politik ikke genopstiller ved næste valg. Det skriver Politiken.

Med Dybkjærs kommende farvel til dansk politik forlader en politiker, som har været minister, europaparlamentariker og statsministerfrue, Folketinget. Og det på et tidspunkt, hvor de radikale er i bund i meningsmålingerne. Men det er den nu 68-årige Lone Dybkjær ikke så nervøs over:

"Jeg har en meget stærk tro på de radikales levedygtighed."

I spillet om magten følger ofte en hård tone og personlige omkostninger. Og mens Lone Dybkjær husker 80'erne som en gylden tid, så var 90'erne den tid, hun måtte tage personlige kampe. Et af de klareste eksempler var uenigheden med den dengang socialdemokratiske formand, Svend Auken. Uenighederne førte siden til en formandsopgør i Socialdemokratiet, der i sidste ende placerede Lone Dybkjærs mand, Poul Nyrup Rasmussen, i Statsministeriet.

"Jeg vil ikke sige, at tingene ikke var personlige - for det var de jo - men man må se på, om man ikke kan indkapsle det og komme videre. Svend er en god person i den forstand, at han også er i stand til at tilgive, og det er vigtigt i politik, at man kan komme videre. Det synes jeg, at vi er kommet. Jeg hører heller ikke til dem, der synes, at man kan bruge nag til så meget," siger Lone Dybkjær.