Løkke: Topskat er vigtig for os

Topskat er en knast i de afsluttende forhandlinger om en skattereform.

Finansminister Lars Løkke Rasmussen (V), slår fast, at en lavere topskat er vigtig. Regeringen har i sit skatte­oplæg foreslået at sænke topskatten fra 15 til 13,5 procent, men det kæmper Dansk Folkeparti stædigt imod.

"Vi lægger stor vægt på reduktion i topskatten, men det er endnu ikke lykkes at overbevise DF om det. Det har stor betydning for regeringen, for hele idéen er at lette skatten på den sidst tjente krone," siger Lars Løkke.

DF taler pensionisternes sag
DF-formand Pia Kjærsgaard siger, at en mindretalsregering må finde sig i sten i skoene, hvis den skal have flertal for sine planer.

"Topskatten skal blive, hvor den er. Dansk Folkeparti går til forhandlingerne for at tale sagen for folkepensionister og førtidspensionister," siger Pia Kjærsgaard, mens hendes chefforhandler, Kristian Thulesen Dahl, kalder lavere topskat for flødeskum på lagkagen for de rigeste.

Lars Løkke Rasmussen mener derimod, at det er sag, der vedrører hele samfundet.

"Hvis man afstår fra at sænke topskatten, vil det have en negativ virkning på beskæftigelsen. Regeringen står ret stejlt på, at vi skal igennem med lettelsen, for vi skal have et positivt bidrag til arbejdsudbuddet med denne reform," siger Lars Løkke Rasmussen.