Obamas tale i krisens tegn

16x9

Der lå en be-mær-kel-ses-værdig skygge af alvor i Barack Obamas tiltrædelses-tale

Barack Obama lagde i sin indsættelses-tale, som han netop har holdt, ikke skjul på, at USA lige nu befinder sig i en krise.

"Vi er midt i en krise. Vores nation er i krig mod et vidtspændende netværk af vold og had. Vores økonomi er stærkt svækket, en konsekvens af grådighed og uansvarlighed for nogens vedkommende, men også vores kollektive svigt i forhold til at træffe de svære beslutninger og forberede nationen på en ny tidsalder," lød det blandt andet i talen.

Han fortsatte:

"I dag siger jeg til jer, at de udfordringer der står foran os er ægte. De er alvorlige og de er mange. Det vil ikke være nemt at løse dem, og det vil ikke blive gjort på kort tid. Men vid dette Amerika - de vil blive mødt."

De gamle værdier er løsningen
Barack Obama nøjedes ikke med at ridse krisen op, men kom også med et bud på, hvordan det skal løses:

"Udfordringerne er måske nye. Måderne vi møder dem på er måske nye. Men de værdier vores succes afhænger af; hårdt arbejde, ærlighed, mod, fair play, tolerance, nysgerrighed, loyalitet og patriotisme - disse ting er gamle. Disse ting er sande."

TV 2's Poul Erik Skammelsen bed også mærke i den fremtrædende plads som krisen havde i tiltrædelsestalen.

"Det, der slog mig, var den måde, hvorpå Obama tegnede den krise, som USA befinder sig i. At han tegnede et dystert billlede og at krisen fyldte så meget i talen," lyder vurderingen fra Poul Erik Skammelsen.