Trine Michelsen er død af kræft

16x9

Fotomodellen Trine Michelsen led kræftdøden efter syv års sygdom

Fotomodellen Trine Michelsen døde i weekenden af kræft få dage før sin 43 års fødselsdag.

Trine Michelsens kræfter var sluppet op efter syv års vedholdende kamp mod en aggressiv knogle- og lungekræft.

"Der er ikke mere, der skal gøre ondt på hende. Hun er befriet for sine lidelser. Et forløb, der har varet i syv år. Nu er det afsluttet og efterlader et meget stort tomrum, jeg nu skal vænne mig til," siger hendes far den tidligere Bogart-vært Ole Michelsen til Ekstra Bladet.

Sad ved sin datters side
Natten til lørdag var Ole Michelsen ved sin datters side, da hun døde på den palliative klinik Håndværkerhaven, en slags hospiceagtigt plejehjem med speciale i smertelindring for uhelbredeligt syge.

Det startede i venstre skulder med en speciel form for knoglekræft, der rammer cirka 40 danskere om året - primært børn.

Siden bredte det sig til resten af kroppen.

"Trine var smuk til det sidste. Hendes krop gik ikke på den måde i forfald ud over, at hun døde tynd som Karen Blixen. Hvor var det dejligt at se hendes ansigt indrammet i det blomsterflor af en botanisk hule, som hendes venner havde gjort hendes stue til," siger Ole Michelsen.

Fravalgte kemoterapi
For tre år siden fravalgte Trine Michelsen kemoterapi.

Hun mente behandlingen havde berøvet hende den sensualitet, som hun første gang stillede til skue som 16-årig på side 9 i Ekstra Bladet.

"Kemobehandlingen kostede hende mere, end den gavnede hende, og jeg var fuldstændig enig med hende i at stoppe. I stedet blev hun smertedækket meget, meget godt," siger Ole Michelsen til B.T.

"Hun har skrevet en meget personlig og dejlig hilsen til mig: 'Nu skal du sørge for at komme videre far - du må ikke være ked af det'. Og så lover hun mig at tage sig af os alle sammen, der hvor hun er. Det er flot at komme med sådan et løfte, inden man drager af sted på en månestråle," siger Ole Michelsen til B.T.

Begraves på fredag
Trine Michelsen bisættes fra Frederiksberg Kirke på fredag klokken 13 i sin fars sogn.

Bagefter bliver hun begravet på Gentofte Kirkegård i samme gravsted som sin mor, Nina Warberg, og sin morfar, Frits Warberg. Moderen omkom, da Trine Michelsen var bare tre år gammel.

Trine Michelsen havde selv nogle ønsker i forbindelse med sin bisættelse. Ole Michelsen siger til Ekstra Bladet, at han vil følge dem, men han vil dog ikke forinden komme med nærmere detaljer, fordi der endnu mangler accept fra forskellig side.

Han vil heller ikke fortælle, om en af hendes yndlingskunstnere kommer og synger hende på vej.

Hendes yndlingsfarve var lilla, så det vil uden tvivl være blomster i den nuance, der vil ligge på Trine Michelsens kiste.

Hun havde på forhånd sagt farvel og skrevet afskedsbudskaber til venner og familie.