Baggers falske telefon-manuskript

Video: Herover kan du se en gengivelse af hele den falske telefonsamtale mellem Vicki Lang og Stein Bagger.

Vicki Lang er kreativ kunstner - og så stammer hun fra USA. Hun var derfor det perfekte valg for Stein Bagger, da han den 26. oktober havde brug for en amerikansk stemme i telefonen.

Stein Bagger havde brug for en stemme, der kunne overbevise journalisten Dorte Toft tre dage senere på et møde med Stein Bagger og hans kommunikationsmand Erik Ove hos IT Factory. Hun havde sat spørgsmålstegn ved Stein Baggers flotte akademiske diplomer - blandt andet fra San Francisco Technical University.

Fem dage senere - den 3. november - skriver Stein Bagger i et indlæg på Dorte Tofts blog om hendes besøg hos IT Factory den 29. oktober:

"Dorte Toft fik forevist eksamensbevis, diplom og tilbud om at ringe op til universitet i USA, som hun på mødet takkede nej til."

Da Dorte Toft havde forladt IT Factory gennemførte Stein Bagger alligevel opkaldet - ikke til San Francisco, men til Vicki Lang på Frederiksberg.

Et opkald, der var sirligt forberedt i telefon og mail tre dage før. Et opkald, der skulle lyde som om Stein Bagger fik bekræftet sin ph.d.-grad fra San Franciscos tekniske universitet.

Hvem der har hørt samtalen mellem Vicki Lang og Stein Bagger, vides ikke. Det var ikke Dorte Toft, men meget tyder på, at en anden skulle overbevises.

Stein Bagger ringede nemlig to gange til Vicki Lang den 29. oktober. Først for at sige, at han ville ringe om lidt - og så få minutter senere, hvor hun ikke måtte lyde som om hun kendte ham.

Læs hele det falske telefon-manuskript ved at klikke i linkboksen til højre.